Chcete nadýchaný dezert, ktorý dokonale zasýti? Čo tak vyskúšať koláč plný chuti pistácií, ktorý zvládne pripraviť ktokoľvek a na stole pritom urobí takú parádu! Šťavnaté cesto skvele doplní tvarohový krém prevoňaný vanilkou a pokiaľ si potrpíte na chrumkavom elemente, nasekané pistácie navrchu sú jasná voľba. 🤤
Tak ako, vyskúšate túto yummy záležitosť? Výsledok s nami nezabudnite zdieľať na Instagrame s označením @vilgainrecepty!
1 porcia obsahuje
- 252 kcal
- 24 g sacharidov
- 14 g tukov
- 10 g bielkovín
Na 9 porcií
- 160 g hladkej múky
- 35 g ovsených jumbo vločiek
- 30 g vanilkového proteínu
- 30 g trstinového cukru
- 40 g pistácií
- 40 g pistáciového krému
- 30 g kokosového oleja
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 150 ml vody
- 1 štipka soli
- 10 kvapiek vanilkového extraktu
- 1 vajce
- 60 g mascarpone
- 150 g polotučného tvarohu
- vanilkové stevia drops
- 25 g pistácií
Postup
-
V miske zmiešame múku, proteín, vločky, nasekané pistácie, cukor, prášok do pečiva a štipku soli.
-
Potom pridáme kokosový olej, vajíčko, vanilkový extrakt, pistáciový krém a vodu.
-
Cesto nalejeme do formy 20 cm x 20 cm vyloženej papierom na pečenie a dáme piecť pri 175 °C na asi 30‑35 minút.
-
Korpus necháme vychladnúť, potom naň rozotrieme krém z tvarohu, mascarpone a vanilkových stevia drops a posypeme pistáciami.
-
A môžeme podávať. Tak dobrú chuť!