Koľko milovníkov čokolády tu máme? A koľko z nich by sa pobilo po lahodných brownies? Dnes tu pre vás máme fazuľové brownies vo fit verzii s poriadnou porciou tvarohu, ktoré nielen uspokoja vaše chuťové poháriky, navyše vás aj pekne zasýtia. Chcete recept? Tu je! 👌🏻
1 porcia obsahuje
- 270 kcal
- 28 g sacharidov
- 12 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 12 porcií
- 400 g Vilgain R2E čiernych fazulí
- 200 g tvarohu
- 100 g horkej čokolády
- 80 g kakaa
- 150 g trstinového cukru
- 3 vajcia
- 60 ml olivového oleja
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 1/2 čajové lyžičky jedlej sódy
- štipka soli
- 250 g tvarohu
- 50 g trstinového cukru
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Postup
-
Predhrejte si rúru na 175 °C a vysteľte pekáč papierom na pečenie.
-
V mixéri rozmixujte čiernu fazuľu na hladké pyré.
-
Vo veľkej mise zmiešajte fazuľové pyré, tvaroh, roztopenú čokoládu, kakao, trstinový cukor, vajcia, kokosový olej, vanilkový extrakt, prášok do pečiva, jedlú sódu a štipku soli do hladkej zmesi.
-
V ďalšej miske zmiešajte ingrediencie na tvarohovú vrstvu: tvaroh, cukor, vajcia a vanilkový extrakt.
-
Na dno pekáča nalejte tri štvrtiny čokoládovej zmesi. Na to rovnomerne rozprestrite tvarohovú zmes.
-
Zostávajúcu čokoládovú zmes preložte na tú tvarohovú.
-
Pomocou špajdle alebo noža jemne premiešajte obe zmesi v pekáči, aby vznikol mramorový efekt.
-
Pečte v predhriatej rúre 25‑30 minút, alebo pokiaľ nie sú brownies pevné na dotyk, ale stále vláčne vo vnútri.
-
Nechajte brownies vychladnúť v pekáči, potom ich presuňte na mriežku a nakrájajte.
Dobrú chuť!